Donatie

In een rechtvaardige is geven een natuurlijk gevolg van ons recht staan voor God, als een levensstijl, niet een gebeurtenis.

De bijbelse tienden, Tsedaka, vormt het financiële onderdeel, de financiële uitvoering van Chessed, liefdewerken in het algemeen.
Om overeenkomstig het woord van De Eeuwige Zijn gemeente goed te dienen zijn er ook financiële middelen nodig.
Het is een positief gebod om tsadaka te geven aan de armen van Israël, zoals er gezegd is [Dewariem 15:8]: „Je zult zeker je hand voor hem openen.” En ook is er gezegd [Wajjikra 25:36]: „En je broer zal met jou leven.” En ieder die een arme ziet die iets vraagt, en hij kijkt de andere kant uit en geeft hem geen tsadaka, die over­treedt een verbod van Tora, want er staat [in Dewariem 15:7]: „Verhard jezelf niet en sluit je hand niet voor je behoeftige broeder.” Tsadaka is een kenmerk van de nakomelingen van onze aartsvader Avraham, zoals er geschreven staat [in Bereisjiet 18:19]: „Want ik houd van hem want hij zal zijn kinderen na hem opdragen … om tsadaka te geven en recht te doen.” De troon zal niet in Israël gevestigd worden en de ware godsdienst zal niet overeind staan, dan alleen door tsadaka, zoals er geschreven staat [in Jesjajahoe 54:14]: „Door middel van tsadaka zal Ik gevestigd worden.” 

Waarom ons steunen?

Wij willen God dienen zoals in Jesaja 56:7 staat beschreven namelijk: “Mijn tempel zal heten ‘Huis van Gebed voor alle volken’.” Wij zijn een gemeente, met joodse grondslag, bestaande uit joodse en niet-joodse volgelingen van Jesjoea ha-Mashiach die hun leven willen inrichten overeenkomstig Tora. Als kehila (gemeente) staan wij open voor een ieder die de God van Israël wil dienen en meer van Hem wil leren.

Onze missie is; wij streven ernaar om Jesjoea, en het Joods Messiaans leven, zowel binnen de Kehila als buiten de Kehila uit te dragen.

Doormiddel van:

  • Tsedaka
  • Hierdoor kunnen wij o.a.onderwijs geven in onze Sjoel, op onze website en via  Facebook, waardoor duizenden mensen dagelijks wereldwijd worden bereikt.
  • mensen opleiden
  • Het bouwen van bruggen met andere Kehila’s
  • Het houden conferenties in Nederland en ver daarbuiten.
  • Hulpverlening
  • gebed

Met als doel ”Het Herstel van het Joodse volk door Jesjoea Ha-Masjiach!  – Romeinen 1:16”

Bouw mee en steun Beit-Nitzachon financieel!

 


Donatie/Donate Paypal


Eenmalige gift

Kunt u ook overmaken naar het volgende bank adres

  • Beit Nitzachon
  • NL85 ABNA0601516206

De Joodse Messiaanse gemeente Beit Nitzachon is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften voor de gemeente voor u aftrekbaar zijn. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Link ANBI status